Baker Tilly
 

Afyse : advies voor Belgen in Spanje

Of u nu in Spanje een activiteit wilt opstarten, reeds heeft opgestart of op rust bent : Afyse - Baker Tilly Belgium is de brug tussen uw vragen en de juiste oplossing, zowel in Spanje al in België.

Het is belangrijk om reeds bij aankoop goed te plannen : privé, via een vennootschap ? Waar moet ik op letten ? Moet ik in 2 landen belastingen betalen ? Wat als ik mijn tweede verblijf ook verhuur ? Kan ik intrestlasten inbrengen ? En de belastingaangifte ? … Wat zijn de gevolgen als ik in Spanje resident wordt ? Is het waar dat ik dan minder of geen belastingen betaal ? Word ik op mijn pensioen hier in Spanje belast of ook in België ? Kan ik mij hier vestigen nog voor ik officieel de pensioengerechtigde leeftijd bereik ? Hoe wordt mij groepsverzekering belast ? Kan ik zomaar een zaak beginnen ? Zijn er veel formaliteiten ? Kan ik met mijn Belgische vennootschap niet beter een vaste inrichting oprichten, of is een Spaanse vennootschap toch beter ? Is het interessant voor mijn Belgische vennootschap om te investeren ? Hoe werkt de vennootschapsbelasting dan ? Welke zijn de praktische en organisatorische aspecten van vermogensopvolging en successieplanning ? Betalen mijn erfgenamen in Spanje en in België ? Is vruchtgebruik een goede oplossing ?

Al deze zaken en nog vele andere kunnen best bij voorbaat gekend en geregeld worden.

Voor vragen met betrekking tot (internationale) fiscaliteit of successie, kan Afyse - Baker Tilly Belgium, dankzij ons uitgebreid multi-disciplinair team, ons internationaal netwerk en een eigen kantoor in Spanje, uw ideale gesprekspartner zijn.

Lees meer op de website van Afyse.

 

Afyse : evenementen

 

Afyse : in de pers