Baker Tilly

Baker Tilly Belgium in de pers

Archief

 • Groupe Atlantic acquires Orcon and Thercon (Lawyer Monthly, december 2017)
  Baker Tilly Belgium has been involved in Thercon from the very beginning. It was an obvious step to assist Thercon and its shareholders in this deal as accountant and legal & tax adviser in Belgium. Lees meer.
 • Vanderhasselt neemt Van Rijckeghem Transport over (Transportmedia,oktober 2017)
  De transportgroep rond Michel Vanderhasselt nam recent Van Rijckeghem Transport uit Geraardsbergen over. Baker Tilly Belgium (BTB) en Van Damme & Partners begeleidden het overnameproces. Lees meer.
 • Geen profijt meer van ‘moeilijke’ werklozen (De Standaard, juli 2017)
  Marc De Munter (Tax Partner) geeft zijn visie omtrent de regeringsplannen tot inperking van de fiscale stimuli voor inschakelingsbedrijven. Lees meer.
 • Baker Tilly Belgium versterkt zich (Made in Oost-Vlaanderen, april 2017)
  Olivier Willems vervoegt het corporate finance team van Baker Tilly Belgium in Melle. In samenwerking met Ferdi Renier en Guy Neukermans zal hij meewerken aan de verdere uitbouw van het corporate finance departement. Lees meer.
 • Olivier Willems vervoegt corporate Finance team van Baker Tilly Belgium (KMO Insider april 2017)
  Olivier Willems vervoegt het corporate finance team van Baker Tilly Belgium in Melle. Deze Master Financieel Management (Vlerick Business School) en Master in de Handelswetenschappen (KUL) beschikt over een sterke financiële en analytische kennis. Lees meer.
 • Investeren in een woning bij Center Parcs: Succesvol vastgoed kopen & verhuren (De Standaard & Het Nieuwsblad, maart 2017)
  Het efficiënte business model van de groep Pierre & Vacances - Center Parcs bestaat exact 50 jaar. Je kunt nu ook in België eigenaar worden van een vakantiewoning en deze laten beheren door de Europese marktleider in verhuur van vakantieparken. Inkomsten gegarandeerd & vooral zonder zorgen. Lees meer.
 • Kristof Vandenweghe heeft Bomedys overgenomen. (Bart De Bruyn, Made in Oost-Vlaanderen, februari 2017)
  De 35-jarige Kristof Vandenweghe heeft familiebedrijf Bomedys uit Eke overgenomen. Het overnameproces van het bedrijf met 13 medewerkers werd extern begeleid door Baker Tilly Belgium uit Melle en Quercus Advies & Management. Lees meer.
 • Een bedrijf overdragen binnen de familie? Brouwerij Lindemans schreef een succesverhaal. (Vrij Ondernemen, november 2016)
  Pas na verloop van tijd kan je de opvolging binnen een bedrijf een succes noemen. Tien jaar nadat neven Geert en Dirk Lindemans de leiding van Brouwerij Lindemans overnamen, maakte Baker Tilly Belgium de balans op. Dankzij hun begeleiding kende het proces van familiale opvolging een vlot verloop. Vandaag is Brouwerij Lindemans een modern en sterk bedrijf. Lees meer.
 • Ferdi Renier adviseert corporate finance team Baker Tilly rond fusies en overnames (Geert Degrande, Made In Oost-Vlaanderen, september 2016)
  Sinds kort is Ferdi Renier aan de slag bij de Corporate Finance afdeling van Baker Tilly Belgium. Hij adviseert het team dat de begeleiding van verkoop of aankoop van bedrijven op zich neemt. Lees meer.
 • De btw op een app in de trein naar Londen (Wim De Pelsmaeker, Pulse, december 2014)
  Voortaan moeten bedrijven de btw op hun elektronische dienstverlening aanrekenen in de EU in het land van hun particuliere klanten. Door deze maatregel, die begin 2015 van kracht wordt, raakt Luxemburg alvast een fiscaal voordeel kwijt. En wie een app koopt op de trein naar Londen, doet dat het best in de juiste rijrichting. Lees meer.
 • KMO’ers moeten vroeger aan opvolging denken (Tanja De Decker, Made in Antwerp, oktober 2014)
  In één op de vijf KMO’s moet in de komende zeven jaren de opvolging geregeld worden. Ook onder de ondernemers is de babyboomgeneratie immers snel aan het vergrijzen. Omdat de planning voor de opvolging doorgaans tot vijf jaar in beslag neemt hebben veel ondernemers geen tijd meer te verliezen. Een studie van Baker Tilly International geeft aan dat de meeste bedrijfsleiders daar nog helemaal niet aan toe zijn.Lees meer.
 • Week van de familiale opvolging: de andere kant van de financiële medaille (Anne Roucourt, KMO Insider, oktober 2014)
  Door de week voor de herfstvakantie als ‘Week van de Bedrijfsoverdracht’ te benoemen, wenst het Agentschap Ondernemen eens te meer de schijnwerpers te richten op het probleem van de bedrijfsopvolging. Niet onbelangrijk voor Vlaanderen dat vele kmo’s en familiebedrijven kent die geleid worden door Babyboomers waarvan de jongste dit jaar de kaap van 50 bereiken. Lees meer.
 • Nieuwe btw-regels domper voor Europese economie? (Wim De Pelsmaeker, FDMagazine, oktober 2014)
  Vanaf 1 januari 2015 gelden nieuwe btw-plaatsbepalingsregels. Verstrekkers van o.m. elektronische diensten moeten administratieve formaliteiten aanpassen, maar ook hun ERP- of boekhoudsysteem. Lees meer.
 • Geplande nieuwe btw-regels extra domper voor Europese economische heropleving? (Wim De Pelsmaeker, Taxworld, oktober 2014)
  De nieuwe btw-plaatsbepalingsregels die ingaan op 1 januari 2015 nopen de verstrekkers van o.m. elektronische diensten dringend tot actie. Niet alleen de administratieve formaliteiten wijzigen, bedrijven dienen ook hun ERP- of boekhoudsysteem tijdig aan te passen. Baker Tilly Belgium waarschuwt alvast voor de zware financiële en administratieve gevolgen die deze aanpassing teweeg kan brengen. Naast het kostenplaatje voor de bedrijven vreest Baker Tilly Belgium ook voor een prijsstijging in hoofde van de particulier, wat in de huidige Europese economische context van lage groei en een nakende nieuwe recessie geen goede zaak is voor de broze heropleving. Lees meer.
 • Vastgoed in Spanje (Dany De Decker, De Belegger, juli 2014)
  Spaans vastgoed is momenteel in trek bij Belgen. Dat hoeft niet te verbazen. De prijzen kregen door de vastgoedcrisis rake klappen, waardoor die in vergelijking met vastgoed aan de Belgische kust heel goed meevallen. Lees meer.
 • Bodem in zicht (Dany De Decker, Trends, juni 2014)
  De bodem van de Spaanse vastgoedprijzen lijkt in zicht. Maar aspirant-kopers mogen daardoor niet in de verleiding komen om impulsief een woning te kopen. Er is aanbod genoeg. Lees meer.
 • Spaanse vastgoedcrisis lokt Belgische spaarders (Dany De Decker, De Standaard, mei 2014)
  De Spaanse vastgoedprijzen zijn in vrije val. In vergelijking met de piekniveaus van 2007 zijn de prijzen al nagenoeg met de helft gedaald. Dat lokt jaar na jaar meer buitenlandse koopjesjagers naar de Spaanse costa’s. Lees meer.
 • Helft bedrijven in België denkt nog niet aan opvolging (Tanja De Decker, Metallerie 181, mei 2014)
  Een recente studie van Baker Tilly toont aan dat de huidige generatie van zaakvoerders van Belgische kmo's in een snel tempo aan het vergrijzen is. Dat, terwijl de opvolging nauwelijks of niet op de agenda van die zaakvoerders staat. Lees meer.
 • Helft bedrijven in België denkt nog niet aan opvolging (Tanja De Decker, Schrijnwerk 195, mei 2014)
  Een recente studie van Baker Tilly toont aan dat de huidige generatie van zaakvoerders van Belgische kmo's in een snel tempo aan het vergrijzen is. Dat, terwijl de opvolging nauwelijks of niet op de agenda van die zaakvoerders staat. Lees meer.
 • Heeft u al een opvolger voor uw familiebedrijf? (Tanja De Decker, KMO Insider, maart 2014)
  Een familiebedrijf is een bijzonder bedrijfstype. In tegenstelling tot 'gewone' ondernemingen, besluit de familie over bestuur, eigendom en medezeggenschap. De betrokkenheid van de familie heeft een zekere invloed op het bedrijf. De adviseurs van Baker Tilly kennen de behoeften van een familiebedrijf zeer goed en begeleiden hen bij het maken van de juiste keuzes. Lees meer.
 • 4 tips voor een goeie opvolging in het familiebedrijf. (Tanja De Decker, Trends, maart 2014)
  Kmo-bedrijfsleiders stellen hun opvolging vaak veel te lang uit. Toch vermijdt u haastwerk maar beter. 4 tips voor een goeie opvolging. Lees meer.
 • 1 op 6 Belgische kmo-eigenaars in het ongewisse over het toekomstige lot van zijn onderneming. (Tanja De Decker, Express.be, februari 2014)
  Het is vijf voor twaalf voor de bedrijfsleiders van de babyboom-generatie om aan hun opvolging de nodige aandacht te schenken. Dat blijkt uit een studie van het advieskantoor Baker Tilly International. De komende 7 jaar dient in vele familiale bedrijven een overdracht van de leiding plaats te vinden, in het belang van onze economie. Voor België gaat het om 123.000 bedrijven verantwoordelijk voor één derde van het bbp. Lees meer.
 • 8 aanbevelingen die moeten worden gerespecteerd voor een succesvolle bedrijfsopvolging. (Tanja De Decker, Express.be, februari 2014)
  Een studie van het advieskantoor Baker Tilly International reveleert dat het vijf voor twaalf is voor de bedrijfsleiders van de babyboom-generatie om aan hun opvolging de nodige aandacht te schenken. Op basis van de antwoorden van het onderzoek werden 8 principes geformuleerd die als leidraad gelden voor éénieder die met familiale bedrijfsopvolging in aanraking komt. Lees meer.
 • Overdracht van de onderneming: vijf voor twaalf voor de babyboom-generatie. (Tanja De Decker, Taxworld, februari 2014)
  Uit de tussentijdse resultaten van het Baker Tilly International Global Business Succession Survey blijkt dat in de komende 7 jaar in vele familiale bedrijven een overdracht van leiding dient plaats te vinden, in het belang van onze economie. In België zijn familiebedrijven met personeel verantwoordelijk voor één derde van het BBP. Verder blijkt dat de motivatie om met de overdacht te starten verschillend is van land tot land, maar met die constante dat vele bedrijfsleiders niet precies weten hoe ze aan hun opvolging moeten beginnen of de eigendomsoverdracht van hun bedrijf moeten organiseren. Lees meer.
 • Helft familiebedrijven is nog niet bezig met opvolging. (Tanja De Decker, Trends, februari 2014)
  Liefst 51 procent van de familiale ondernemingen is nog niet met de opvolging bezig. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van het adviesbureau Baker Tilly. Lees meer.
 • Bedrijfsleiding Belgische familiale ondernemingen vergrijst zienderogen. In 2014 worden de jongste bedrijfsleiders van de babyboom-generatie 50 jaar, de oudste zijn inmiddels 68...(Tanja De Decker, Lexgo, februari 2014)
  Een studie van het advieskantoor Baker Tilly International reveleert dat het vijf voor twaalf is voor de bedrijfsleiders van de babyboom-generatie om aan hun opvolging de nodige aandacht te schenken. Lees meer.
 • Outsourcen van juridische diensten: crisis heeft vele ogen geopend. (Anne Roucourt, KMOPME, november 2013)Outsourcen is een vlag met een brede lading. Tal van ‘klassieke’ diensten worden door bedrijven uitbesteed, maar geldt dat ook voor juridische taken? “Beslist”, klinkt het bij Anne Roucourt, Partner en Hoofdjurist bij Baker Tilly Belgium. Niet enkel is het een trend, deze neemt nog eens verschillende gedaanten aan. Over de factoren die deze ontwikkeling in de hand werken, de manier waarop dit gebeurt, maar ook wat de (nabije) toekomst in petto heeft, hadden we een gesprek. Het relaas. Lees meer.
 • Stage leidt tot langdurige samenwerking met Spaanse Daniel Morales (Dany De Decker, Voka, september 2013)Tijdens zijn stage van één maand verzamelde Daniel informatie over wetgeving en fiscaliteit. Hij werkte nauw samen met de Vlaamse collega’s en met Spaanse contacten. Maar dat was niet het enige voordeel, vertelt bedrijfsleider Dany De Decker. Lees meer.
 • Interne Pensioentoezegging als alternatief (Dany De Decker, KMOPME, augustus 2013)
  De bedrijfsleidersverzekering is dood, leve de bedrijfsleidersverzekering. Weliswaar in een gewijzigde vorm. “Veel bedrijfsleiders maken gebruik van een Individuele Pensioentoezegging (IPT) om hun aanvullend pensioen op te bouwen”, benadrukt Dany De Decker, partner bij Baker Tilly Belgium. "Het is een regeling met vele voordelen, maar ook enkele beperkingen." Hij overloopt met ons de bij wijlen wat complexe oefening. Lees meer.
 • De gesplitste aankoop van onroerend goed: een never-ending story? (Dany De Decker, Bouwkroniek, juli 2013)
  "Kortom, fiscale onzekerheid ten top en dat is nu net wat elke belastingplichtige - en zeker een ondernemer - kan missen als kiespijn." Lees meer.
 • Sturen op cijfers (Marijke Speeckaert, Industrie Technisch & Management, mei 2013)
  Kmo ’s maken te weinig gebruik van de expertise van de boekhoudspecialist om via onder meer boordtabellen en reporting gefundeerde beslissingen te nemen en financiële verrassingen te vermijden. Een voorbeeld van hoe het wel kan en zou moeten. Lees meer.
 • Btw-aftrek (Wim De Pelsmaeker, Architect, Projecto, Aannemer, Infra Structure, Sanilec, Elektricien, Schrijnwerk, Decoratie, Motion Control, Carfix, Food Process, Professional, Argus, Retail, Food Services, Delicatesse, Chocolaterie, Rend Evenement, mei 2013)
  Alle belastingplichtigen zijn sinds begin dit jaar gebonden door de nieuwe btw-aftrekbeperking op bedrijfswagens. Waar die beperking vroeger algemeen 50% bedroeg, dan is dat cijfer nu het maximum geworden, en in heel wat gevallen aanzienlijk minder. Lees meer.
 • Management accounting of buikgevoel? (Marijke Speeckaert, 6 minutes, mei 2013)
  Geen enkel bedrijf blijft succes boeken louter op basis van intuïtie of ‘buikgevoel’. Om een onderneming succesvol te leiden, moet elke ondernemer op vaste tijdstippen weten hoe het bedrijf er voor staat. Verloopt alles naar wens of moet er bijgestuurd worden? Lees meer.
 • Nieuwe btw-regels verhogen administratie (Wim De Pelsmaeker, Fleet Business, april 2013)
  Uit een onderzoek van Baker Tilly Belgium blijkt dat de nieuwe btw-regels vooral kleinere bedrijven (minder dan 4 bedrijfswagens) het zwaarste treffen. Lees meer.
 • Nieuwe BTW-regels voor bedrijfswagens: geen voorbeeld van administratieve vereenvoudiging (Wim De Pelsmaeker, kmo insider, april 2013)
  De verplichte toepassing van de nieuwe btw-aftrekregels vanaf begin 2013 impliceert niet alleen een verlies aan aftrekbare btw voor de Belgische bedrijven. Kleinere bedrijven worden extra op kosten gejaagd door de administratieve rompslomp die deze nieuwe regeling met zich meebrengt. Lees meer.
 • Administratieve vereenvoudiging ver zoek bij nieuwe BTW-regels voor bedrijfswagens (Wim De Pelsmaeker, 6 minutes, april 2013)
  De verplichte toepassing van de nieuwe BTW-aftrekregels vanaf begin 2013 impliceert niet alleen een verlies aan aftrekbare BTW voor de Belgische bedrijven. Kleinere bedrijven worden extra op kosten gejaagd door de administratieve rompslomp die deze nieuwe regeling met zich meebrengt. Lees meer.
 • Nieuwe btw-regels voor bedrijfswagens: geen voorbeeld van administratieve vereenvoudiging (Wim De Pelsmaeker, TaxWorld, april 2013)
  Een onderzoek van Baker Tilly Belgium stelt vast dat de kleinere bedrijven (minder dan 4 bedrijfswagens) kop van jut zijn nu de nieuwe btw-aftrekregels met ingang van dit jaar verplicht toepasbaar zijn. Zij kunnen geen gebruik maken van het nieuw algemeen forfait van 35% (btw-aftrek) en zien zich hierdoor noodgedwongen opgezadeld met een administratieve rompslomp en een vrij complex (jaarlijks weerkerend) reken- en herzieningswerk dat veelal resulteert in een zuivere belastingverhoging, naast de verzwaring van de administratieve kost. Van administratieve vereenvoudiging is er bijgevolg geen sprake. Lees meer.
 • KMO's opgelet voor nieuwe BTW-aftrekregels bedrijfswagens (Wim De Pelsmaeker, Industrie Technisch Management, april 2013)
  De verplichte toepassing van de nieuwe BTW-aftrekregels vanaf begin 2013 impliceert niet alleen een verlies aan aftrekbare BTW voor de Belgische bedrijven. Lees meer.
 • De werkelijkheid zit achter de cijfers (Marijke Speeckaert, Trends, februari 2013)
  Nogal wat kmo’s vergeten het potentieel van hun financiële raadgever te benutten. Toch kan een goede bedrijfsrapportering cruciaal zijn om te groeien of een faillissement af te wenden. Sabine Le Roy, de CEO van Heli, legt uit hoe zij het aanpakt. Lees meer.
 • 6 vragen voor vooruitziende kmo's (Marijke Speeckaert, Trends.be, februari 2013)
  Marijke Speeckaert, managementconsultant bij Baker Tilly Belgium, raadt kmo’s aan zich deze zes vragen te stellen om op tijd problemen te zien aankomen en zo te voorkomen dat ze leiden tot een faillissement. Lees meer.
 • Management accounting (Marijke Speeckaert, TaxWorld, januari 2013)
  Elke ondernemer wil weten hoe zijn/haar bedrijf evolueert. Verloopt alles naar wens of moet er bijgestuurd worden? Geen enkel bedrijf blijft succes boeken louter op intuïtie of ‘buikgevoel’. Om een onderneming succesvol te leiden, moet elke ondernemer op vaste tijdstippen weten hoe het bedrijf er voor staat. Lees meer.
 • We worden niet betaald om ‘ja’ te knikken, wel om correct advies te geven (Dany De Decker en Jean-Michel Willems, De Vrije Beroeper, oktober 2012)
  “Een ondernemer heeft maar één vraag: ‘Wat zou jij doen, mocht je in mijn plaats zijn?’ Wij proberen met hem mee te denken”, zegt Jean-Michel. “Door onze verscheidenheid aan medewerkers bedienen we een brede waaier aan cliënten: van beursgenoteerde bedrijven tot de handelaar om de hoek. ”Lees meer.
 • Afyse slaat brug tussen België en Spanje (Dany De Decker, Ondernemers, oktober 2012)
  Dany De Decker is al 12 jaar tax-vennoot bij Baker Tilly Belgium. Al jaren werkt hij intensief aan activiteiten in Spanje, gericht op de specifieke problematiek van Belgische ondernemingen en particulieren in Spanje. Dankzij de samenwerking met een Spaanse partner, kunnen die activiteiten verder worden uitgebreid. ”Lees meer.
 • Slimme zaakjes aan de costa’s (Dany De Decker, Trends, september 2012)
  “De fiscale maatregelen van de regering-Di Rupo demotiveren Belgische ondernemers. In Spanje daarentegen liggen de kansen nu voor het grijpen”, zegt Dany De Decker van Afyse. Hij geeft fiscaal en juridisch advies aan Belgen die hun kans wagen in Spanje. “Verkoop uw woning in België voor u naar het zuiden trekt.” Die tip is gratis. Lees meer.